C-NCAP е първият систематичен стандарт за оценка на автомобилната безопасност, установен от Китайския център за автомобилни изследвания и развитие. Тестовете са комплексни, строги и трудни и позволяват на хората да видят безопасния фактор на автомобила.

В периода на тестване, Dongfeng Forthing T5 EVO печели пет звезди, като се показва с изключително висока степен на безопасност, достойна за доверие на потребителите.

Forthing T5 EVO е подложен на различни видове тестове, включително 100% фронтален тест с твърда бариера, whip тест, страничен тест сблъсък, 40% фронтален тест със завой, тест за защита на пешеходците и тест за автоматична спирачка с AEB.

Автомобилът се отличава в тестовете за защита на пасажерите, защита на пешеходците, активна безопасност и други със своите ключови качества.

Пред C-NCAP, T5 EVO постига 65,531 точки в областта на защитата на пътници с 93,62%, което издига на пиедестал познанията в областта на дизайна на корпуса и избора на материали на автомобила.

Ако обширните тестове за сблъсък отразяват безопасността на външната структура и материали на T5 EVO, активните тестове за безопасност са стандартното изпитание на „интелигентната“ безопасност на T5 EVO.

Автомобилът е оборудван с най-добрия визуален перцепционен чип на Mobileye и 17 сензора във всички аспекти, предоставящи мониторинг без слепи зони, което го прави напреднал в областта на безопасността.

В активния тест за безопасност, Forthing T5 EVO е подложен на тестове за стабилност на автомобила ESC и тест за автоматично спиране при спешни ситуации AEB. От ESC, Forthing T5 EVO получава оценка от 4 с последното поколение на системата ESP (електронна стабилност на автомобила) от световноизвестния доставчик Bosch, което демонстрира отлична стабилност в екстремни условия на шофиране. От AEB, T5 EVO показва способността си за автоматично спиране в случай на опасност за превозно средство или пешеходец.

Главната причина за пътните инциденти е фактът, че шофьорите не реагират своевременно и не могат да спрат.

Поради тази причина функцията за автоматично спиране (AEB) е официално включена в процедурите за оценка на безопасността на C-NCAP от 2018 г. В програмата за тестове AEB, AEB функцията на T5 EVO използва сензори като милиметров радар, за да засече околната среда пред автомобила в реално време. Тези данни се използват за изчисляване на ситуацията на евентуалния сблъсък. Когато автомобилът усети предстоящ сблъсък, той автоматично активира спирачната система, за да избегне или намали щетите. T5 EVO постига 13,693 точки в активната безопасност с оценка от 91,29%.

За да защити безопасността на пешеходците, Forthing T5 EVO има инсталиран преден лост за защита на краката, като главната секция има формата на „О“ и е извита, което може ефективно да защити пешеходците при ниска скорост при сблъсък и играе защитна роля за важни части на предната част на автомобила.

Капакът на Forthing T5 EVO е изработен от мек материал, а фаровете и аксесоарите на капака нямат остри ъгли, което намалява индекса за нараняване на главата на пешеходците при евентуален сблъсък.